Du er her: 

Spillemandsmusik i kjole og hvidt

Løgstør kirke 29. okt. 2017 kl. 15 med Herregårdstrioen

Mens bladene falder udenfor kan man, indenfor i Løgstør Kirke, varme sig ved dejlig musik fra Herregårdstrioen. Det foregår søndag den 29. oktober kl. 15.00. Trioen leverer en stemningsfuld efterårskoncert med spillemandsmusik fra Danmark og ligeledes nyere og ældre folkemusik fra de øvrige nordiske lande. Rasmus Storms nodebog fra omkring 1760 danner grundlaget for en del af Herregårdstrioens repertoire. Rasmus Storm var fynsk spillemand og hans håndskrevne violinnodebog, hvori optegnes 71 melodier, er den ældste folkelige dansenodebog herhjemme.

Herregårdstrioen består af de tre dygtige musikere Jan Edlund (viola d’amore og nyckelharpa), Bo Swahn (guitar, 6- og 12-strenge samt barokguitar) og Poul Erik Jørgensen (kontrabas). Herregårdene var på godt og ondt en stærk faktor i livet på landet i 1700-tallet. Der er mange associationer knyttet til herregårdene; om rigdom og luksus på den ene side og om fattigdom og hårdt arbejde på den anden. Men musikken og dansen foregik såvel indenfor som udenfor de tykke mure. Og høj som lav spillede og dansede til musikken.

Herregårdstrioen tager fat i nyere og ældre spillemandsmusik fra Danmark og vore nordiske naboer. De tre musikere vil gerne formidle en særegen sammenhæng mellem spillemandsmusik, barokmusik og nyere kompositionsmusik: Man tager en gammel melodi op, tager den til sig som sin egen, hvorved melodien og dens iklædning får sit eget personlige præg og liv.

Gå ikke glip af denne lyttevenlige koncert med tre fine musikere. Alle er velkomne til koncerten, som kun koster en halvtredser at opleve.

Del dette: