Du er her: 

Syng julen ind i Løgstør

Sangaften i Løgstør Sognehus torsdag den 29. nov. kl. 19.30

Vi synger julen ind i Løgstør Sognehus

Allerede i begyndelsen af oktober kunne man se de første juletegn i butikkerne. Så det er åbenbart ikke et sekund for tidligt at synge adventstiden og julen ind i Løgstør Sognehus. Det sker ved en sangaften torsdag den 29. november 2018 kl. 19.30.

Vore sangaftener består som bekendt af to afdelinger med kaffe/kage-pause undervejs. Den første afdeling står altså denne gang i advents- og juletidens tegn. Vi skal naturligvis synge nogle af vore julesange og –salmer. Ind imellem skal vi lytte til Løgstør Sognekor, som medvirker med et dejligt adventsprogram. Det hele bliver bundet sammen med ord af den svenske forfatter Selma Lagerlöf. Hun har skrevet julehistorien ”Gudsfreden”, som har med jul at gøre på en måske lidt utraditionel måde.

Selma Lagerlöf (1858-1940) er måske mest kendt for sine ”Kristuslegender”, som udkom i 1904. ”Gudsfreden” er imidlertid fra hendes første samling af ”Legender og fortællinger” fra 1899. Hun er født på gården Mårbacka i Värmland og havde en lykkelig barndom her, skønt et dårligt ben hindrede hende i at lege med andre børn. Måtte i begyndelsen ernære sig som lærerinde, men opnåede efterhånden stor anerkendelse i Sverige såvel som resten af verden. I 1909 modtog hun Nobels litteraturpris og kort efter blev hun optaget i ”Det Svenske Akademi” – den største ære Sverige kunne vise en kunstner. 

Efter kaffepausen skal vi som vanligt synge ønskesange fra Højskolesangbogen. Du har mulighed for at ønske netop din yndlingssang herfra. Alle er velkomne til sangaftenen, og det er gratis at deltage.

Del dette: