Du er her: 

Nyere salmer - sangaften i Løgstør

Løgstør Sognehus tirsdag den 10. september 2019 kl. 19.30

Nyere salmer af Krogsdal og Lissner

Traditionen tro indleder vi sæsonen af sangaftener med at synge og afprøve nogle af vore nyere salmer. I år koncentrerer vi os om de to salmedigtere Iben Krogsdal og Holger Lissner. Sangaftenen finder sted i Løgstør Sognehus tirsdag den 10. september 2019 kl. 19.30. Sognepræst Pernille Vigsø Bagge vil guide os gennem de nye salmer, hvoraf nogle nok vil forekomme nyere end andre. Efterhånden bliver en del af det nye stof jo mere og mere indsunget – og forekommer måske derfor knapt så nyt mere.

 

Den danske forfatter og salmedigter Iben Krogsdal (født 1967) er oprindeligt uddannet billedkunstner fra Det Jyske Kunstakademi, og har desuden taget ph.d. i religionsvidenskab. Dermed har hun et fint fundament for at skrive indsigtsfulde og billedskabende salmer, som ofte tager afsæt i problemstillinger, som det moderne menneske genkender. Holger Lissner (født 1938) har virket som præst i en menneskealder. Oprindeligt er han uddannet lærer. Udover at have skrevet et hav af salmer for både børn og voksne, er han også manden bag en spillemandsmesse, som efterhånden har nydt stor udbredelse, samt en meget anvendt alternativ kollektrække til kirkeåret.

 

Første afdeling står således i disse to kompetente salmedigteres tegn. Og så kan man opleve, hvordan teksterne af de to forfattere gør sig i mere samlet trop, end det normalt er muligt ved gudstjenesterne. Efter en kaffe/kage-pause får man mulighed for vælge netop yndlingsfællessangen fra Højskolesangbogen. For så er der frit slag for sangønsker. Det er naturligvis gratis at deltage, og alle er velkomne til denne første månedlige sangaften i 2019/20-sæsonen.  

 

 

 

 

Del dette: